• Обадете ни се+359 52 613 000
  • Пишете ни office@pmostove.com

Новини

Връчиха варненската награда за строителство „Златен отвес” Призът получи фирмата „Пътища и мостове“

Традиционната награда „Златен отвес“ връчи Областното представителство на Камарата на строителите във Варна навръх професионалния празник на строителите Димитровден. Тази година призът получи фирма „Пътища и мостове“ за многофункционална сграда с хотел, общежитие, офиси, ресторант, конферентна зала на бул. „Цар Освободител“ № 90.

Сред гостите на тържеството бяха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметът Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев, представители на бранша. Отличието връчи председателят на Камарата на строителите във Варна инж. Пенко Стоянов.

"Честит празник на строителния бранш, който въпреки тежките изпитания продължава да дава препитание на хиляди хора – строители, инженери, архитекти, геодезисти, проектанти. Строителството е ключов отрасъл в икономиката на Варна, а изграждането на обществени обекти - отговорна дейност за развитието на нашия град. Предстоят нови проекти, затова качествената работа на фирмите от сектора е много важна за успешната им реализация", заяви кметът Иван Портних.

Поздравление към присъстващите отправи и инж. Стоянов, който заяви, че тази година е изпълнена с нови предизвикателства – инфлация и икономическа криза, и в тази обстановка Камарата на строителите е положила усилия за компенсиране на последствията за бранша.

Източник: https://darik.bg/darik.bg/vrachiha-varnenskata-nagrada-za-stroitelstvo-zlaten-otves-